Як вибрати колаген для шкіри обличчя

Колаген I типу зазвичай вважається найкращим для шкіри. Це найпоширеніший тип колагену в організмі. Він підтримує здоров’я кісток, шкіри, волосся і нігтів.

  • Як і всі види колагену для шкіри обличчя, рівень колагену I типу починає знижуватися приблизно після 25 років.
  • Оскільки він настільки поширений у сполучних тканинах, зменшення кількості колагену для шкіри обличчя I типу призводить до появи таких ознак, як в’ялість шкіри, дрібні зморшки та ламкість нігтів, а також порідіння волосся.
  • Однак колаген I типу – це не просто речовина, пов’язана з красою. Він також є основним компонентом сухожиль, органів і кісток. Це робить його життєво важливим компонентом будь-якої дієти або оздоровчої програми.

Існує 16 видів колагену. Однак найбільш часто досліджуваними типами колагену для шкіри обличчя є типи I, II і III.

Колаген II типу:

  • Іншим поширеним типом колагену для шкіри обличчя, що міститься в харчових добавках, є колаген II типу.
  • Хоча він дещо менш поширений в організмі, ніж колаген I типу, колаген II типу надзвичайно важливий.
  • Він є основним компонентом хряща і надзвичайно корисний для скелетної системи.
  • Активні люди, які повинні покладатися на свої суглоби, також можуть отримати користь від додавання колагену II типу в свій раціон. Хрящовий колаген складається з колагену II типу.

Колаген III типу:

  • Колаген для шкіри обличчя міститься в життєво важливій білковій лінії колагенових продуктів.
  • Зазвичай він міститься в ретикулярній клітковині, наприклад, в кістковому мозку.
  • Зазвичай він знаходиться поряд з колагеном I типу в організмі.
  • Життєво важливі білки колагенові пептиди і морський колаген багаті колагеном I і III типів.

Як описано вище, типи I і III колагену є найбільш поширеними типами колагену в нашому організмі. Ці два типи колагену сприяють здоров’ю волосся, шкіри, нігтів і кісток. Колаген I і III типів підвищує еластичність шкіри, тим самим мінімізуючи зморшки і забезпечуючи молодість шкіри. Крім того, колаген I і III типів стимулює вироблення амінокислот, зокрема гліцину. Гліцин – це амінокислота, яка відповідає за побудову м’язів і спалювання жиру.

Що таке колаген?

Колаген – один з найпоширеніших білків в організмі. Це основний структурний білок, який формує сполучну тканину всього нашого тіла, від шкіри до кісток, м’язів, сухожиль і зв’язок. Колаген становить колосальні 80 відсотків нашої шкіри і працює з іншим білком, який називається еластин, що підтримує нашу шкіру еластичною. Колаген є найпоширенішим білком в організмі, який допомагає забезпечити структуру волосся, шкіри, нігтів, кісток, зв’язок і сухожиль. Він складається з таких амінокислот, як гліцин, пролін, гідроксипролін та аргінін. Ці компоненти допомагають підтримувати в робочому стані сполучну тканину, шкіру, волосся і нігті нашого організму. По суті, колаген – це клей, який скріплює все разом.

  • З віком наш організм природним чином починає знижувати вироблення колагену.
  • Колаген – це мотузки з білка в шкірі обличчя. Коли ми молоді, мотузка залишається натягнутою, але з віком кінці починають стиратися.
  • По суті, наш організм не в змозі замінити колаген, який ми втрачаємо, так само швидко, як він руйнується.
  • Починаючи з 20 років, ми починаємо втрачати близько 1 відсотка нашого колагену для шкіри обличчя щороку, що означає сухість шкіри.
  • Вплив сонця, сигаретний дим і забруднення навколишнього середовища також можуть прискорити розпад колагену.

Підсумок:

  • Колаген для шкіри обличчя подібний до клею, який скріплює речі разом. Це основний будівельний блок сухожиль, зв’язок, кісток, м’язів і шкіри. Він також допомагає організму відновлюватися після травм, особливо в таких місцях, як сухожилля, зв’язки і м’язи.
  • Людина може отримати краще співвідношення ціни та якості, вживаючи продукти, багаті на білок, такі як м’ясо, курка, риба, яйця, молоко, сир, горіхи, тофу, сушені боби та бобові. Це забезпечить організм амінокислотами, необхідними для вироблення колагену.
  • Оскільки колаген був би нестабільним без вітаміну С, також важливо регулярно вживати продукти, багаті на нього. Хорошими джерелами є броколі, брюссельська капуста, стручковий перець, помідори, шпинат, ківі, лимони та апельсини.
  • Що стосується безпосередньо шкіри, то колаген допомагає зберегти її пружною, пухкою, зволоженою та еластичною. Це відбувається через дерму (основу шкіри), яка бере активну участь у підтримці пружності та еластичності шкіри.
  • Оскільки колаген становить 70 відсотків дерми, його достатня кількість допомагає організму зберігати його переваги.
  • Як і все, час бере своє, і те ж саме стосується колагену. Порушується природне вироблення колагену в організмі, що може призвести до появи дрібних зморшок і в’ялості шкіри.
  • Додавання в раціон харчового колагену може допомогти організму відновити те, що було втрачено або зруйновано з віком.